Noutati

 

Detoxifierea metalelor grele

Metalele grele, cu efecte adverse asupra sănătății, prezente în metabolismul uman (inclusiv plumb, cadmiu și mercur) prezintă o alarmare evidenta din cauza persistenței lor în mediul înconjurător și a  potențialului documentat pentru consecinte grave de sanatate (ATSDR 2000; ATSDR 2004; ATSDR 2007a, 2007b; ATSDR ATSDR 2008a , ATSDR 2008b; ATSDR 2011).

Intoxicatiile acute cu metale grele pot duce la deteriorarea funcției sistemului nervos central, cel cardiovascular și gastrointestinal, a plămânilor, rinichilor, ficatului, glandelor endocrine, și oase. Expunerea cronică la metale grele a fost implicata in mai multe boli degenerative ale acelorași sisteme și pot crește riscul unor forme de cancer.

Metalele grele sunt omniprezente în mediul înconjurător. Oamenii risca supraexpunerea la concentrații de mediu care apar în mod natural (de exemplu, depozite minerale, arsen bogat) sau activități umane (de exemplu, plumb sau mercur eliberare, ca urmare a poluarii industriale).

Nu este posibil să se evite complet expunerea la metale toxice. Chiar si oamenii care nu sunt expusi profesiona,l transporta anumite metale în corpul lor, ca urmare a expunerii din alte surse, cum ar fi produse alimentare, băuturi, sau aer. Este însă posibil, pentru a reduce riscul de toxicitate a metalelor grele prin stilul de viata care diminuează probabilitatea de absorbție dăunătoare a acestora, cum ar fi măsurile dietetice care pot promova metabolismul sau excreția de metale grele ingerate, în condiții de siguranță.

JoomShaper